Collango Elite Collagen +Hyaluronic acid egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, amely négy különböző típusú kollagént tartalmaz két különböző forrásból. Marha és hal kollagén, a kompromisszumok elkerülése érdekében. Fergeteges karibi hangulatot idéző gyümölcsös, kirobbanóan finom ízekben.

 

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

  • a minőségi alapanyagokkal
  • a könnyű és gyors oldódással
  • a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően
  • elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre és egyéb összetevőkre.

Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha+hal), L-aszkorbinsav, almasav, aroma, édesítőszer (szukralóz, szteviol glikozidokat tartalmaz), Hidrolizált

II-es típusú kollagén, Nátrium hialuronát, cink citrát, színezék: céklavörös és kurkumin.

 

Adagolási javaslat: Keverjen össze naponta 1 adag (11,3 g, 1 adagolókanál) port 250 ml vízzel.

Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel.

Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal, glutén és rákféle összetevőket feldolgozó üzemben készült!

Figyelmeztetés: A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Tápanyag táblázat

Tápanyag táblázat

1 adag: 11,3 g (1 adagolókanál)

  11,3 g RI%* 100 g
Energia 160 kJ/38 kcal 0% 1415 kJ/336 kcal
/Zsír 0 g 0% 0 g
     ebből telített zsírsav 0 g 0% 0 g
Szénhidrát 0 g 0% 0 g
     ebből cukor 0 g 0% 0 g
Nátrium 125 mg 6% 1136 mg
Fehérje 9,5 g 19% 82 g
Hidrolizált kollagén I-es típus 10000 mg 90,9 g
L-aszkorbinsav (C vitamin) 500 mg 625% 4545 mg
II-es típusú Hidrolizált kollagén

 

hidrolizált kollagén 55-70%

Glykozaminoglikánok 12-25%

Kondroitin 12%

Hialuronsav 1-2%

200 mg 1770 mg
Hialuronsav 100 mg 886 mg
Cink citrát 15 mg 100% 136 mg
*: RI%: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2 000 kcal)

Adagolási és fogyasztási javalat

Adagolási javaslat: Keverjen össze naponta 1 adag (11,3 g, 1 adagolókanál) port 250 ml vízzel.

Fogyasztási javalat: lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot, vagy állandó jelleggel.

Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént?

Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént?

Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.

  • Keverd bele gyümölcslébe
  • Dobd fel vele a smoothie-dat
  • Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele
  • Ízesítsd vele a chia pudingodat
  • Keverd bele a jegeskávédba
  • Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban​​​

Tárolás: száraz, hűvös helyen.

Mi a kollagén?

Mi a kollagén?

A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.

Miért van szükségünk kollagénre?

Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll.

Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?

A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait “felvagdossák”, az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb…

A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?

  1. Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
  2. Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak.
  3. C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.

Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél?

No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz.

Tehát:

  1. Mindegyik felsorolt készítmény pro formátumból indul!
  2. Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el.
  3. A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Tartósítószer mellett is felbontás után hűtőben tartandók és rövid határidőn belül fogyasztandók.

Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is!

Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént?

Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.

  • Keverd bele gyümölcslébe
  • Dobd fel vele a smoothie-dat
  • Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele
  • Ízesítsd vele a chia pudingodat
  • Keverd bele a jegeskávédba
  • Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban​​​

Fogyasztási javalat

  1.  Lehet fogyasztani ciklikusan, azaz kúraszerűen 3 hónapon keresztül napi 1 adagot (10.000mg kollagén), majd elégséges heti 1 alkalommal 1 adag fogyasztása.
  2. Állandó jellegű fogyasztás esetén napi fél adag Collango elegendő.

Másodgenerációs ízületvédő

A Collango Collagen egy második generációs ízületvédő is. Lényeges előnye a glükózamin/kondroitin/MSM hármashoz képest, hogy ez egy bioaktív fehérje. Tehát nem csak az ízületeknek és porcoknak nyújthat segítséget, hanem a szervezet ott hasznosítja, ahol szükség van rá.

Csontritkulás, ízületi gyulladás

A világ népessége öregszik és ennek a folyamatnak megvannak a maga hátrányai.

A főbb egészségügyi problémák:

  • csontritkulás és a sarcopenia
  • csontízületi gyulladás

Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészségét. A Rousselot cég és egyetemi partnereivel folytat kutatást ezeken a területeken. Nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos tanulmányokra.