A csillagánizs (Illicium verum) Dél-Kínában őshonos fűszer és gyógynövény. Fűszerként és a gyógyászatban a Távol-Keleten régóta használatos. Napjainkban elsősorban a dél-kínai Kuanghszi Csuangban termesztik, a március és május között szüretelt termés adja a világ csillagánizs készletének jelentős százalékát. Ínyencségre vágyók különleges íze és illata miatt használhatják sütemények, kompótok, gyümölcslevesek, teák készítéséhez. Az egyik alapvető fűszere egyes abszint jellegű likőröknek.
A csillagánizs támogatja a légúti rendszer és az immunrendszer egészségének fenntartását (naponta 3 g mennyiségben fogyasztva).
Adagolás (felhasználás): teák, levesek, és egyéb ételek fűszerezéséhez
Összetevők: csillagánizs termés (Illicium verum)
Forgalmazó: Dr. Chen Patika