Miért fontos a rostbevitel a táplálkozásban, az egészséges emésztésben és a testsúly fenntartásában?

Akácvirág

  • A rostok segítik a bélrendszer optimális működését.
  • Támogatják a természetes anyagcserét.
  • Szerepet játszanak a bélflóra egészséges összetételének fenntartásában.
  • Elősegítik a jóllakottság érzését, ezáltal hozzájárulva a testsúly kontrolljához is.
  • Az élelmi rostok mérsékelik a hirtelen vércukorszint ingadozást, ezzel hozzájárulnak a vércukorszint normál szinten tartásához is. A stabil vércukorszint csökkenti az édesség utáni vágyat és megakadályozza a hirtelen energiazuhanást, így segít a nassolás utáni vágy leküzdésében.
  • Az útifű maghéj (5 g/adag) magas rosttartalma hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, ezzel támogatja a szív és az érrendszer egészségének megőrzését is. ⇒ 1924/2006/EK rendelet 13. cikk szerinti engedélyezett állítások jegyzékébe (432/2012/EU rendelet melléklete). Az állításokat az azok bírálatára felhatalmazott Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) nyilvántartásba vette, de azokat még csak részben értékelte, azokról az Európai Bizottság még nem döntött, ezért nem szerepelnek az engedélyezett állítások jegyzékében, de a 1924/2006/EK rendelet 27. cikk 4. bekezdése alapján a termékek jelölésén továbbra is alkalmazhatók az állítások végleges értékeléséig.

    Az oldalon ismertetett kutatások bemutatásának célja, hogy eleget tegyünk a 1924/2006/EK rendelet 6. cikkéből fakadó kötelezettségünknek és tudományos adatokkal támasszuk alá azt, hogy a termékben lévő élettani hatással rendelkező gyógynövény(ek)nek és egyéb anyagoknak milyen szerepe van a szervezet működésében, illetve hogyan befolyásolják a pszichés állapotot és magatartást, továbbá a fogyást és a testtömegkontrollt, illetve az éhségérzet csökkentését vagy a jóllakottság érzésének növelését.

    Termékeink nem gyógyszerek! A 1169/2011/EU rendelet 7. cikk 3. bekezdésére és a  37/2004. ESzCsM rendelet 6. § 2. bekezdésére tekintettel sem az oldalon ismertetett kutatási eredmények, sem a vásárlói vélemények nem tekinthetők orvosi vagy szakértői értékelésnek, illetve gyártói állításnak vagy utalásnak a termék, illetve a benne található összetevők betegséget megelőző, kezelő vagy gyógyító hatásával kapcsolatban! Amennyiben mégis erre való állítást, utalást feltételez honlapunkon, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@javallat.hu e-mail címre küldött levélben!

    Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.

    ">Részletes tájékoztató
     az terméken megjelenő egészséggel kapcsolatos állításokról.

 


Elkészítés

A PuddinGo! egyszerűen és gyorsan elkészíthető! Nem kell sem főzni, sem robotgéppel keverni. Sőt, még shaker sem kell hozzá!

  • Gyorspuding készítése: keverjen el egy bögrében két púpozott evőkanál (25 g) pudingport 1 dl hideg vízben, tejben vagy tejpótló italban (kb. 20-30 mp). A kész puding vízzel 3 perc, tejjel vagy tejpótló itallal készítve 5 perc múlva fogyasztható. Ha a lágyabb pudingokat kedveli, használjon egy kicsivel több folyadékot a puding készítéséhez!
  • Shake készítése: tegyen két púpozott evőkanál (25 g) pudingport egy shakerbe, majd öntsön rá 2 dl hideg tejet vagy tejpótló italt. Alapos összerázás után azonnal fogyasztható az elkészült sűrű és finom ital. Ha elkészítés után nem fogyasztja el rögtön, a shake az állás során besűrűsödik, sodó, illetve puding állagúvá válik. 
  • Az elkészített pudingot vagy shaket hűtőben kell tárolni és két napon belül el kell fogyasztani!

Gyors és egyszerű elkészítésének köszönhetően a PuddinGo! nagyszerűen helyettesítheti a bonyolultabb elkészítési technikákat igénylő pudingokat. Felturbózható” más egészséges összetevőkkel, gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával. Desszertek, pohárkrémek is készíthetők belőle, de akár házi fagylalt, jégkrém is! Inspirálódjon hamarosan megjelenő receptjeinkből és készítse el kedvenc édességét PuddinGo!-val!


Kóstolja meg más ízekben is!

            


Összetevők

A PuddinGo! gazdag rost- és fehérjetartalmát kizárólag zsírtalanított magvak és gyógynövények biztosítják! Egy adag energiatartalma ezért is lehet a napi ajánlott energiabevitel mindössze 2-3%-a. Ismerje meg a PuddinGo!-ban lévő gyógynövényeket!

Útifű maghéj

Útifű maghéj

Természetes növényi rostforrás. Főként vízben oldódó rostokat tartalmaz, így folyadékot magába szívva zselészerű anyagot képez, ami számos módon segíti az emésztést és támogatja a bélrendszer egészségét.

 

kakaó

Kakaóbab

A gyártáshoz a legjobb minőségű kakaóbabot használjuk, hogy ezzel is hozzájáruljunk a tökéletes ízélményhez.

 

Tökmag

Tökmag

A zsírtalanított tökmag nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, vitaminokat (B2, K, E), antioxidánsokat, ásványi anyagokat (cink, magnézium, foszfor) és rostokat.

 

Napraforgómag

Napraforgómag

Kiemelkedően gazdag növényi fehérjében, rostokban és ásványi anyagokban, mint például magnézium és szelén. Összetevői hozzájárulnak a kiegyensúlyozott étrendhez. A termékben zsírtalanított formában használjuk fel.

 

Lenmag

Lenmag

Gazdag vízoldható és oldhatatlan rostokban, valamint természetes lignánokban. Emellett értékes ásványi anyagokat, például kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Szintén zsírtalanítva alkalmazzuk összetevőként.

 

Útifű maghéj

Csipkebogyómag és terméshús

Gazdag antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet természetes védekezőképességének fenntartásához. Magas rosttartalma a pudingban lévő többi növény rosttartalmával együtt elősegíti az emésztőrendszer megfelelő működését.

Útifű maghéj

 

 

Miben más a PuddinGo!, mint más instant pudingok?

  • Könnyen és gyorsan elkészíthető: nem kell főzni, robotgéppel keverni. Bögrében kanállal elkeverve, vagy shakerben összerázva is elkészíthető, majd néhány percen belül fogyasztható!
  • Vegán: Nem tartalmaz semmiféle tejből származó vagy más állati eredetű anyagot, továbbá gluténmentes is!
  • Adalékoktól mentes: Nem tartalmaz adalékanyagot, a szervezet számára idegen szintetikus édesítőszereket, nincsen agyoncukrozva!
  • Természetes összetevők és finom íz: Nincs hosszas összetevő lista, kizárólag mindenki számára jól ismert egészséges összetevők. Ízvilága ezért is lehet kiegyensúlyozott, utóízmentes.
  • Magas útifűmaghéj-tartalom: Rosttartalmának túlnyomó része az útifű maghéjból származik, amelynek emésztésre gyakorolt jótékony hatását már egy adag fogyasztása után érezheti!

 

Hogyan készül a PuddinGo!?

  • Kiváló minőségű gyógynövények: A PuddinGo!-t mindig az elérhető legjobb minőségű gyógynövényekből gyártjuk. Az alapanyagok minőségét rendszeresen vizsgáltatjuk laboratóriumban, mind a hatóanyagok mennyiségére, mind a nemkívánatos anyagok jelenlétére vonatkozóan. A PuddinGo! egyik fő összetevőjeként például kizárólag olyan útifű maghéjat használunk, amelynek hatóanyagtartalma kétszerese a hatályos Magyar ide kattintva olvashat bővebben.

    Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.

    ">Gyógyszerkönyv
    előírásainak.
    A gyógynövények mikrobiológiai tisztaságát gőzsterilizálással, illetve laboratóriumi vizsgálatokkal biztosítjuk.
  • 100% hatóanyagspektrum: A gyógynövény összetevőket kizárólag mechanikai úton dolgozzuk fel, ezzel biztosítva, hogy a bennük lévő összes hatóanyag változatlan formában maradjon meg a kész termékben. Ez a PuddinGo! fő hatóanyagai, a vízoldható rostok szempontjából különösen fontos.
  • Egyedi gyártástechnológia: Gyógynövényekből és zsírtalanított magvakból azért tudtunk pudingot fejleszteni, mert a gyártástechnológiánk lehetővé teszi, hogy akár 10 mikron átlagos szemcseméretű szuperfinom porokat állítsunk elő belőlük. A PuddinGo!-t úgy fejlesztettük ki, hogy addig változtattuk az egyes összetevők szemcseméretét és arányát, míg a puding a lehető legrövidebb idő alatt (3-5 perc), csomómentesen készült el. Ez a technológia és fejlesztés teszi lehetővé, hogy a PuddinGo!-t akár egy bögrében is simára lehet keverni, mielőtt besűrűsödne. Mindeközben folyamatosan teszteltük és alakítottuk a termék ízét is, hiszen jól tudjuk: ma már nem elég, ha egy termék egészséges, annak finomnak is kell lennie! A gyártástechnológiánk másik fontos eleme, hogy a PuddinGo!-ban lévő apró, mikrométeres szemcséket rendkívül egyenletesen tudjuk elkeverni, így minden egyes adagban mg-ra pontosan ugyanannyi lesz az egyes összetevőkből.

 

Kombinálható a PuddinGo! további gyógynövényekkel?

  • Igen! Ehhez kifejezetten ajánljuk a JAVALLAT kapszulákat! A kapszulákban lévő szuperfinom gyógynövénypor PuddinGo!-hoz adásával nemcsak extra ízélményben lehet része, de további egészségügyi céljait is támogathatja. Néhány tipp:
    • Kasszia ​fahéj (vércukor, emésztőrendszer)
    • Borsos menta (teltségérzet, étkezés utáni jó közérzet, immunrendszer, nyugodt közérzet)
    • Orvosi levendula (nyugodt közérzet, pihentető alvás, emésztőrendszer)
    • Gyömbér (légutak, vitalitás, utazás alatti jó közérzet, immunrendszer, vércukor, emésztőrendszer)
    • Akácvirág (gyomor, emésztőrendszer)
    • Csipkebogyó terméshús (ízületek, immunrendszer)
    • Galagonya virágos hajtásvég (szív és érrendszer, nyugodt közérzet)
    • Hibiszkusz virág csészelevél (vérkeringés, vitalitás)
    • Maca (vitalitás, libidó)
    • Orvosi citromfű (agyi egészség, nyugodt közérzet)
  • A PuddingGo! a gyógynövényeken kívül más egészséges alapanyagokkal is „felturbózható”, így például friss vagy szárított gyümölcsökkel, magvakkal, házi készítésű müzlivel, granolával stb.

 

Mennyi fogyasztható belőle egy nap?

  • Egy adag PuddinGo! 6 g rostot tartalmaz, amelynek több mint 80%-a – a kedvezőbb élettani hatással rendelkező – vízoldható rostok közé tartozik.
  • Az útifű maghéj javasolt napi adagja felnőtteknek 7-20 g. A javallatot az Európai Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országokban – köztük az uniós tagállamokban – forgalomba hozott, illetve forgalomba hozni kívánt, emberi vagy állatgyógyászati felhasználásra szánt gyógyszerek kiértékelésével és felügyeletével foglalkozik.

    Az EMA szervezetén belül a Gyógynövény Szakbizottság (HMPC) feladata, hogy a biztonságosságra és a hatásosságra összpontosítva a gyógynövényekről tudományos adatokat gyűjtsön össze és értékeljen, amit gyógynövény monográfiák formájában tesz publikussá. A monográfiák többek között azt is tartalmazzák, hogy az egyes gyógynövényeket milyen formában és adagolás mellett ajánlott forgalomba hozni. A feldolgozási formát és az adagolást a szakbizottság minden esetben úgy ajánlja, hogy az adott gyógynövény alkalmazásával elérhető előny mindig nagyobb legyen, mint a fogyasztás esetleges kockázata.

    TERMÉKEINK NEM GYÓGYSZEREK, hanem kedvező élettani hatással rendelkező, a szervezet egészséges működését támogató étrend-kiegészítők, élelmiszerek! Az EMA HMPC-re való hivatkozás kizárólag azt a célt szolgálja, hogy igazoljuk a fogyasztóink felé, hogy az oldalon részletesen ismertetett kedvező élettani hatás a megadott alkalmazási forma és/vagy adagolás mellett biztonságosan (alacsony kockázat mellett) elérhető az adott gyógynövény fogyasztásával.

    Az EMA HMPC gyógynövény monográfiái között ide kattintva lehet keresni. (Az EMA HMPC egyes - általunk is forgalmazott - gyógynövényekről még nem készített monográfiát.)

    Termékeink adagolásának szakmai megalapozottságáról ide kattintva olvashat többet.

    Jelen tájékoztatást a 2008. évi XLVII. törvény szerinti sérülékeny fogyasztókra tekintettel tettük közzé. Fogyasztóvédelmi megfelelőségünkről ide kattintva olvashat.

    ">Gyógyszerügynökség
    Gyógynövény Szakbizottsága (EMA-HMPC) határozta meg azok részére, akiknél indokolt a napi rostbevitel növelése. Egy adag puding 5 g útifű maghéjat tartalmaz, így a javasolt napi adag 12 éves kor felett naponta 1-4 adag. 
  • Már napi 1 adaggal is sokat tehet az egészségesebb életmódért és mivel cukortartalma alacsony – kevesebb, mint 3 g adagonként –, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül „bűnözhet”. Egy adag mindössze az ajánlott napi kalóriabevitel 2-3%-át teszi ki.
  • 6 és 12 éves kor között kisebb a rostbeviteli igény, ezért csak napi 2 adag fogyasztása javasolt. 6 éves kor alatt a napi mennyiséget tovább ajánlott csökkenteni.
  • A korábban megszokottnál nagyobb mennyiségű rostbevitel lelassíthatja az emésztést, mivel a rostok által megkötött tápanyagok felszívódásához időre van szüksége az emésztőrendszernek. A magasabb rostbevitelhez a szervezet idővel hozzászokik, ezért kezdetben csak napi 2 adag PuddinGo! fogyasztását javasoljuk. A korábban megszokotthoz képest nagyobb mennyiségű rost felfúvódást okozhat.

 

Milyen előnyös hatásai vannak a PuddinGo! rendszeres fogyasztásának?

  • A PuddinGo!-ban levő útifű maghéj hozzájárul a normál koleszterin- és vérzsírszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészséges működését, segít a normál bélmozgás kialakításában és a könnyű székletürítésben.
  • A fehérjében gazdag magvak támogatják az izomépítést és regenerálódást, hosszabb teltségérzetet biztosítanak.
  • A pudingban lévő gyógynövények sokféle biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak, amelyek szintén hozzájárulhatnak egészségünk támogatásához.

 

Diéta alatt is fogyasztható?

  • A PuddinGo! fogyasztása jól kiegészítheti az egészséges életmóddal, diétával kapcsolatos célokat.
  • Egyszerre két adag PuddinGo! fogyasztásával akár egy főétkezést is ki lehet váltani, mivel tartós, órákon át tartó teltségérzetet vált ki. Mivel energiatartalma alacsony, így elősegíti az egészséges testsúly elérését vagy megtartását.
  • A rostok stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik az édesség utáni vágyat, miközben kevés kalóriát tartalmaznak. Így hatékonyan támogatják az egészséges emésztést.

 

Megváltozhat-e a széklet a PuddinGo! fogyasztásától?

  • Igen. A PuddinGo! adagonkénti 6 g rosttartalmával élelmi rostban gazdag élelmiszer. A magas rostartalmú táplálék fogyasztása elősegíti a széklet tömegének növekedését és lazább állagát, ezáltal támogatva a rendszeres bélmozgást és az emésztőrendszer egészséges működését.


Figyelmeztetések

 

  • Fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet.
  • Gyógyszerek, vitaminok és ásványi anyagok bevétele előtt vagy után egy órával ajánlott fogyasztása.
  • Magas rosttartalma miatt a fogyasztását először naponta két adaggal kezdje, majd fokozatosan növelje!
  • Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.