A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur. A barna bulgur fekete búzából koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret. Elsősorban köretként és tabulé jellegű salátában fogyasztják.
Teljes értékű, egészséges táplálék, mivel a búza korpáját és csíráját is tartalmazza!
Összetevők:
búza
Allergének a termékben:
glutén
| Energia | 1394 kJ (333 kcal) |
| Zsír | 1 g |
| -amelyből telített zsírsavak | 0 g |
| Szénhidrát | 66 g |
| -amelyből cukrok | 2 g |
| Fehérje | 12,5 g |
| Rost | 5 g |
| Só | 0,02 g |
Felhasználási javaslat:
Elkészítése: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig kell főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely:
Törökország
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus





