A szőlőmagokból előbb szőlőmag olajat sajtolunk, majd mikroőrlést és szitálást alkalmazunk. Így kapjuk meg a maximum 250 mikron szemcseméretű szőlőmag lisztet, mely tekintélyes rosttartalommal is rendelkezik.

 

  • POLIFENOL TARTALOMMAL
  • NAPI FOGYASZTÁSHOZ, SÜTÉSHEZ-FŐZÉSHEZ
  • NEM CSAK BELSŐLEG, KÜLSŐLEG IS
  • VEGÁN, PALEO ÉS DIÉTÁS ÉTRENDHEZ
  • ADALÉKANYAG NÉLKÜL
  • GLUTÉNMENTES
  • GMO-MENTES
Prémium vörös szőlőmagliszt

Mikroőrlést és szitálást alkalmazunk, így végtermékünk szemcsemérete maximum 250 mikron.

Felhasználási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget kefirrel, joghurttal, mézzel elkeverve fogyasszuk, vagy keverjük müzlibe, teába vagy kávéba, de hozzá lehet adni, pl. levesekhez és smoothiekhoz is. Sűrűbbé teszi az ételt, és alternatívát kínál azok számára is, akik például liszt nélkül készíthető süteményeket szeretnének alkotni. Segíti az élesztő működését, kenyérfélék-, sütemények- és egyéb tésztákhoz adva.

SZŐLŐMAGLISZT RECEPTEK

VEGÁN SZŐLŐMAGLISZTES KEKSZ

Hozzávalók: 10 dkg kék szőlőmagliszt, 5 dkg kókuszzsír, 1 tojás, 2 evőkanál eritrit, 1 mk. szódabikarbóna, cukormentes lekvár
Elkészítés: A hozzávalókat a lekvár kivételével összegyúrjuk, és vizes kézzel golyót formálunk, szétlapítjuk egy majd a közepükbe egy kis mélyedést csinálunk. Tepsibe tesszük és a tészta közepébe, egy kis kanál lekvárt teszünk. 160°C hőmérsékleten előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

BÖGRÉS SZŐLŐMAGLISZTES ÁFONYÁS MUFFIN

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt (2 dl), 2/3 pohár tönkölyliszt, 1/3 pohár szőlőmagliszt, 1 pohár nádcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 egész tojás, 1 dl étolaj, őrölt fahéj, 25 dkg kék áfonya 
Elkészítés: A tojást elkeverjük a joghurttal, aztán a többi hozzávalót összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük és beleszórjuk a tésztába. Belekanalazzuk a masszát a muffin formába. 180 °C hőmérsékleten kb. 30-40 percig sütjük.

EGYSZERŰ KENYÉR RECEPT SZŐLŐMAGLISZTTEL

Hozzávalók: 4 pohár fehér liszt, 2 pohár szőlőmagliszt, 1 tk. cukor, 1 tk. szárított élesztő, 1 ek. só, 3 pohár víz
Elkészítés: A lisztet, sót, cukrot, élesztőt jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet, és összekeverjük. A kész tészta ragacsos és gyúrhatatlan. Meleg helyre tesszük 13 órára. A sütőt 250°C hőmérsékletre előmelegítjük. Beletesszük a süthető tálba, lefedve 30 percig, majd fedő nélkül még 20 percig sütjük.

Összetevők: 100% vörös szőlőmagliszt (Vitis vinifera L.).

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 1021 kJ / 248 kcal

Zsír: 5,1 g

-          amelyből telített zsírsavak: 0,9 g

Szénhidrát: 15 g

-          amelyből cukrok: 2,8 g

Rost: 52 g

Fehérje: 9,5 g 

Só: < 0,01 g

Polifenol: 1008 mg

Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.

Származási hely: Magyarország

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvöshelyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!

Nettó tömeg: 250 g

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!