Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Harmonikus ízű, paleo lisztekből készült piskóta keverék a búzalisztes helyett, hasonló módon elkészíthető. Ajánljuk fogyókúrázók, diétázók, táplálék allergiások számára.
CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT TARTALOM
MAGAS ROSTTARTALOM
SEMLEGES ÍZŰ
Gondolj bármire, aminek puha piskóta az alapja, mert ezzel az alapanyaggal tortacsodákat, krémes süemény-varázslatokat készíthetsz diétásan is! Zsebeld be a dicséreteket!
*A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 45%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Az Omlós Piskóta alapliszt édesítés nélkül kapható!
Kedved szerint Te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá.
Javaslatok: 70 g eritrit, 40 g xilit, 30 g méz - akinek diétája engedi, néhány csepp stevia, 1 teáskanál 4/1 vagy 5/1 édesítő, 5-6 szem puha datolya 2 evőkanál vízzel pürésítve, stb.
Az édesítőt azért hagytuk ki, hogy ne mi döntsünk helyetted, mit szeretnél használni. Sorban az összes édes termékünk édesítésmentessé válik. Meghagyva ezzel Neked a választás szabadságát.
Mit készíthetünk belőle?
Bevezetését már régóta tervezzük, de sem ízben, sem állagban nem szerettünk volna kompromisszumot kötni, folyamatos fejlesztések után most találtuk el azt az összetételt, ízvilágot, amely teljesen visszaadja a hagyományos piskótát, ha nem finomabb annál.
Jó rostforrás, alacsony keményítő tartalom jellemzi, így akár egy reggeli vagy uzsonna fogás is készíthető belőle, nem szigorúan cukrászati vagy élvezeti sütemény. Igazi hiánypótló termék.
A recept 6 tojáshoz készült, így egy nagy család kiadós süteménye lehet. Érdemes kipróbálni átszokó paleosoknak, családtagokat meghódítani és azoknak, akik igazi piskótára vágynak, tolakodó ízek nélkül.
A lisztkeverék alkalmas mindenféle piskóta alapú sütemény, torta elkészítésére.
Néhány hagyományos hozzávalóval könnyen és gyorsan készíthetünk ünnepi süteményt vagy hétköznapi finomságot a család asztalára, mindezt egészségesen és alacsony szénhidrát tartalommal. A hagyományos sütemények reform alternatívája harmonikus ízzel, lágy, omlós tésztával és ínycsiklandóan édes illattal.
Kinek ajánljuk?
A tésztának nincs semmilyen markáns, tolakodó íze, naturális ízvilága nagyon hasonlít a hagyományos piskótához, így ajánljuk azoknak akik a megszokott ízvíilág mellett egészségesen kívánnak étkezni.
Javasoljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült piskótáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény még a finnyásabb családtagoknál is.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Pontosan mit tartalmaz a lisztkeverék?
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, hántolt őrölt mandula, sárga lenmagliszt, bambuszrost liszt, Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Allergén infó vastagon szedve.
A keverékben a kiegyensúlyozott ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű Éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Alaprecept:
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- 6 db M-es tojás (kb. 320 g)
- csipet só
- 60-70 g eritrit vagy xilit
- 6 ek. hideg víz
- 2 ek olvadt kókuszzsír
Elkészítés:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel vagy xilittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon (alsó-felső fokozaton), 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre. Mindenféle piskótából készült sütemény és torta alapja lehet.
A tészta elkészítéséhez tojásos verzióban csak nedves hozzávalók szükségesek. Az édesítőn kivűl a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Édesítés nélkül készült termék.
TOJÁSMENTES PISKÓTA ALAPRECEPT:
Hozzávalók a tésztához:
- 1 csomag Éléskamra Omlós piskóta lisztkeverék
- 10 g foszfátmentes sütőpor
- 125 ml víz
- 7 ek kókuszolaj
- 60 g eritrit
- 20 ml friss citromlé
Elkészítés: a tészta folyékony hozzávalót keverd össze, majd keverd hozzá a száraz hozzávalókat.
11X21 cm-es sütőformába egyengesd el a tésztát.
180°C-ra előmelegített sütőben süsd 35 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Forgalmazó: Axit Kft.