A szezámmag kálciumban sokkal gazdagabb mint a tej, sajt, vagy bármely olajos mag.

A szezámmag értékes alapanyag lehet a konyhában.

Telítetlen zsírsavakban gazdag, 55 %-a olaj. Kitűnő természetes forrása a B- vitaminoknak, inozitolnak, kolinnak és az E vitaminnak. Kiemelkedő a lecitintartalma, továbbá szerves foszfortartalma, amely az agy és az idegszövetek legfőbb építőköve. Zsiradékát kipréselve masszázsolajként is alkalmazzák. 100 gramm szezámmag átlagosan 18.6 g fehérjét, 21.6 g szénhidrátot, 49.1 g zsírt, 1160 mg kálciumot, 616 mg foszfort, 10.5 mg vasat, 60 mg nátriumot, 725 mg káliumot, A, B1, B2 vitamint és niacint tartalmaz.

Allergének a termékben: szezámmag.

Gyártó: Dénes Natura Kft.