A citromsav teljesen természetes konyhai alapanyag, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben is.

A Nature Cookta Étkezési Citromsav anhidrát termék, vagyis teljes mértékben vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik.

A citromsav a történelemben

Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között.
A meleg éghajlatok kedveznek leginkább a citromsav előfordulásának. Nem hiába tartozik a citrom és a lime a legsavanyúbb gyümölcsök közé, ugyanis koncentrációja ennél a kettő gyümölcsnél az egyik legmagasabb. Önmagában való fogyasztása nem is ajánlott, nem úgy mint a grépfruitnál és a narancsnál. Értékes citromsavat rejt még magában az őszibarack, alma, áfonya, körte, málna, dinnye, szamóca, füge, menta valamint az ázsiai körte is.

 

Citromsav a konyhában

 

A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval is. Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. Alkalmazásával a gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul.
Takarékos választás, mivel használata az ételek tartósságának növeléséhez is hozzájárul.
A Nature Cookta Citromsav hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználása mellett tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is.
A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának javítására.
A citromsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Tartalmaz: 100% citromsav-anhidrát

A Nature Cookta Citromsav különlegessége abban rejlik, hogy anhidrát, vagyis teljesen vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy kezelése könnyebb, a csomagolásban nedvesség hatására sem tömbösödik. Főbb tulajdonságaiban, fizikai jegyeit tekintve is nagyon hasonlít az aszkorbinsavhoz, azonban eggyel több oxigénatomot tartalmaz nála. A citromsav természetes formában megtalálható a természetben, tartalmazzák a citrusfélék és néhány gyümölcs, például az eper, a málna, vagy a bogyós gyümölcsök (a fekete áfonya kivételével). A boltok polcain kapható élelmiszerek dobozain gyakran találkozunk az E330-as számmal, mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése. A Nature Cookta Citromsav minden háziasszony számára nagy segítséget jelent. Ez a természetes vegyület sokféleképpen hasznosítható. 

A lekvárkészítés folyamatából nem hiányozhat a citromsav, mint összetevő: szabályozhatjuk vele a lekvár ízét. A leszedett gyümölcsök frissességét is jobban megőrizhetjük egy kis citromsavval: megakadályozza az oxidációt, vagyis a gyors barnulást. Vásárlása pénztárcakímélő megoldás: ételeinknek tartósságának növeléséhez is hozzájárul. Napi bevihető mennyiségi korlát nincsen meghatározva, használja fel az italok, hűsítő sorbetek készítéséhez egyaránt. A citromsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. 

Tartalmaz: 100% citromsav-anhidrát Kiszerelés: 250 gramm