Kiemelkedő értékekkel rendelkező gluténmentes lisztkeverék.

Ebből a lisztkeverékből nagyon egyszerűen készíthetsz kenyeret - pár perc alatt kelesztésre kész a tészta! Összetevői közül kiemelkedik a cirok és a tápióka - ezek a növények a legtöbb egészségvédő diétába beilleszthetők.

100% Gluténmentes

Ez a termék előállítása egyetlen pontján sem érintkezett gluténnel!

Egyszerűen elkészíthető

A jó kenyér az étkezésink lelke. Odafigyelve, nem túlzott mennyiségben fogyasztva az egészséges életmód része. Hagyományosan a gluténtartalmú gabonákból lehet a legjobb kenyeret készíteni: puha, ruganyos, nem morzsálódó állagút, ropogós héjjal, isteni illattal és ízzel. A gluténmentes élet egyik legnagyobb kihívása nem véletlenül éppen a kenyérfélék helyettesítése.

Házi Kenyérlisztünkkel kísérletet teszünk arra, hogy megidézzük a megszokott kenyér zamatát és textúráját. Az összetevők között kiemelt helyen van a semleges ízű cirok és tápióka, amelyek a kelesztés, de főleg a kovászolás hatására a vágyott kenyér illatát és ízvilágát adják vissza.

A hosszan fermentálódott kovászos kenyér ráadásul kivételesen jó hatással van az ételérzékenység által megviselt tápcsatornára.

Különösen a későn felismert gluténérzékenység esetében a bélrendszer károsodása már tünetekben is megmutatkozhat. A rosszul működő emésztési folyamatra a fermentált élelmiszerek közismerten jó hatással vannak, így a rendszeresen fogyasztott kovászos kenyér is hozzájárulhat az egészséges működéshez.

Az egyszerű Házi Kenyérliszt felhasználási területe: kenyerek, cipók, zsemlék készítéséhez kiváló alapliszt. Mimoosa Kenyérkovásszal és élesztővel is elkészíthető.

Kovászos Kenyér recept - lépésről lépésre

Élesztős Kenyér recept

Pár perc alatt kelesztésre kész a kenyértészta!

Finom

A mentes diétának nem kell lemondással járnia!

  • Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben
    -
  • Energia
    1463 kJ / 346 kcal
  • Zsír
    2,4 g
  • - amelyből telített zsírsavak
    <0,5 g
  • Szénhidrát
    67 g
  • - amelyből cukrok
    0,7 g
  • Rost
    9,5 g
  • Fehérje
    9 g
  • 0,04
  • Összetevők: cirokliszt, tápiókakeményítő, kölesliszt, barna rizsliszt, aranylenmagliszt, útifűmaghéjliszt

    Felhasználási terület: kenyerek, cipók, zsemlék készítéséhez kiváló alapliszt. Mimoosa Kenyérkovásszal és élesztővel is elkészíthető.

    Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

    Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, tojásmentes, adalékmentes. Vegán termék.

    Dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

    Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.

    Recept

    Kovászos cipó hozzávalói:
    • 250 g lisztkeverék
    • 6 g só
    • 1 adagolókanál Mimoosa Kenyérkovász
    • 250 g 40-45 fokos víz

     Elkészítési javaslat:

    Adagoljuk a lisztet, sót és a kenyérkovászt egy keverőtálba, majd jól keverjük el a hozzávalókat. Öntsük a tálba a vizet is, és egy kanál segítségével gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. A kissé ragacsos masszát kézzel dagasszuk tovább néhány percig. Formázzunk kedvünk szerint cipót, bagettet vagy kenyérkét a tésztából, és fedjük le fóliával, hogy ne száradjon ki a tészta. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 10-12 órán keresztül. Kenyerünk már ekkor süthető állapotú, ám ha gazdagabb ízvilágot és könnyedebb állagot szeretnénk elérni, további 10-12 órára tegyük hűtőszekrénybe a tésztánkat. 

    Sütés előtt helyezzük a cipót lisztezett sütőlapra, és egy éles késsel vágjuk be néhány helyen, körülbelül 1 cm mélyen. Szebb lesz a kéreg, ha vékonyan bekenjük olívaolajjal.

    Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Kezdjük a sütést ezen a hőfokon 20 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 200 fokra, és süssük további 30 percig. Még finomabb lesz a cipónk, ha gőz veszi körül a sülés során, ehhez elég, ha egy kisebb edényben pár deciliter vizet helyezünk a sütő aljába.

    Amikor kész van, tegyük rácsra, és várjuk meg, amíg teljesen kihűl.

    Jó étvágyat!