A cirokliszt az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet és nem csak azért, mert gluténmentes.

A cirokliszt egy kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező lisztféleség. Jó energiaforrás poliszacharidokból, fehérjékből és lipidekből, valamint ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A cirok lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért előnyös lehet szervezetünk számára.

Összetevők: cirokliszt

Felhasználása: A gluténmentes étkezésben a cirokliszt tökéletes alapanyag: kitűnő kenyeret, péksüteményeket, süteményeket, pizzákat, palacsintát lehet készíteni vele. Maximum 15-20 %-ban érdemes más lisztekhez adagolni. Íze enyhén édeskés, kesernyés. A vele készült ételek színe sötétebb lesz.
 

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 1569 kJ
375 kcal
Zsír 3 g
-amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 75 g
-amelyből cukrok <0,5  g
Rost 3,2 g
Fehérje 10 g
<0,01 g

 

Tárolás: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen 

Gluténmentes termékeket előállító üzemben készült.

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Származási hely: Magyarország

Nettó tömeg: 500 g

Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett időpontig