Mit készíthetünk belőle?
Mi magyarok mindent kirántunk. Életmódváltás idején se legyen ez másképp! Készíts egy finom szelet rántott húst! A morzsa ropogósra sül, és mint egy burok, bent tartja az ízeket, zamatokat, a hús szaftos marad, nem szárad ki a sütés során. A megszokott zsemlemorzsánál világosabb színűre sül. Semleges ízű, igazán ropogós állagú panír.

Kinek ajánljuk?
Ajánljuk azok számára, akik reform változatát keresik a hagyományos búzalisztes zsemlemorzsának és eddig nem találtak finom, élvezhető megoldást ennek helyettesítésére. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek , inzulin rezisztenseknek, gluténérzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.

Összetevők: cassava dara, hántolt mandula őrlemény, sárga lenmag liszt

Alaprecept:
Hozzávalók:

  • Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
  • só, bors
  • valamilyen paleo liszt ízlés szerint
  • növényi tej

Elkészítési javaslat:
A sózott, borsozott húst gluténmentes lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, növényi tejbe mártjuk, majd  megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és  zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit

Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.

Forgalmazó: Javallat