JÓL FELSZÍVÓDÓ KRÓMMAL, AZ EGÉSZSÉGES VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁHOZ, ÉS A TESTSÚLYCSÖKKENTŐ ÉTREND TÁMOGATÁSÁHOZ.
Különösen ajánljuk azok számára, akik ügyelnek a vércukorszintjük egyensúlyára (cukorbetegek, inzulinrezisztensek), fogyókúrázóknak, vagy alacsony szénhidrát tartalmú/szénhidrátcsökkentett diétát követőknek.
MAGAS BIOHASZNOSULÁSÚ KRÓM KÉSZÍTMÉNY
TABLETTÁNKÉNT 200 MCG SZERVES KRÓMMAL
A NORMÁL VÉRCUKORSZINT FENNTARTÁSÁRT
A NORMÁL ANYAGCSERÉÉÉRT
FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
VEGÁN, LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT
NAPONTA 1 SZEM KÖNNYEN LENYELHETŐ TABLETTA
2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG
ÉLELMISZERIPARI GMP TANÚSÍTVÁNNYAL RENDELKEZŐ CÉG ÁLTAL ELŐÁLLÍTOTT
KRÓM-PIKOLINÁT
Termékünk adagonként 200 mcg króm-pikolinátot tartalmaz, amely a napi beviteli referencia érték 500%-a. A pikolinát, a pikolinsav egy természetes kelátképző. Lehetővé teszi, hogy ásványi anyag jobban felszívódjon, mivel semleges molekulákkal veszi körül, így átjut a sejtmembránon. Biztonságosan bejut a szervezetbe, ahol az felhasználhatja.
A króm-pikolinát jobban felszívódik a szervetlen króm-kloridhoz képest. A szerves króm hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, mint például a szénhidrát és a zsír. A kisméretű tabletták könnyen lenyelhetőek.
TUDTAD A KRÓMRÓL, HOGY…?
Annak tényét, hogy a króm esszenciális ásványi anyag, elsőként Schwarz és Mertz (1959) demonstrálta patkányokon. A króm emberekben levő esszencialitását 1977-ben bizonyították be
A megnövekedett cukorfogyasztás, a megerőltető sportolás, lelki (trauma) megterhelés vagy a terhesség és a szoptatás növeli a króm kiürülését a szervezetből
A C-vitamin, a nikotinsav, és egyes aminosavak fokozzák a króm felszívódását, míg a fitátok, kalcium, mangán, cink, vanádium, és vas nagy koncentrációban csökkenti annak mértékét
A nyersanyag feldolgozása is befolyásolja a króm-tartalmat, például a finomított gabonák kevesebbet tartalmaznak, mint a teljes kiőrlésűek, és azoknak a savas élelmiszereknek, amelyek előállításánál rozsdamentes acél eszközöket vagy tároló edényeket használtak, megnőtt a króm tartalmuk
Tudományos kutatások bebizonyították, hogy a króm-pikolinát jobb biohasznosulással/felszívódással rendelkezik, mint a szervetlen króm formák
ÉRDEKESSÉGEK A KRÓMMAL KAPCSOLATBAN
A króm egy olyan ásványi anyag, amit szervezetünk nem képes előállítani, de nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Termékünkben, a króm, pikolinsavval (triptofán aminosav metabolitja) alkotott sóját tartalmazza. Csökkenhet a krómtartalom, ha a talajban kevés króm található és ahol az emberek főleg alacsony krómtartalmú finomított és feldolgozott élelmiszereket fogyasztanak.
A KRÓMNAK 2 FORMÁJA LÉTEZIK:
-
trivalens (3 vegyértékű) formában, amely biológiailag aktív
-
hexavalens (6 vegyértékű) formában, amely mérgező és ipari szennyeződésből származik.
A trivalens króm nem ugyanaz, mint a króm ipari formája, ami felszívódik a tüdőben, az emésztőtraktusban, a nyálkahártya membránban, és a bőrben. Az ipari króm egy mérgező anyag. Emberek általában akkor vannak kitéve neki, amikor a bőrükre kerül, vagy amikor belélegzik a porát. Fontos megjegyezni, hogy az étrend-kiegészítőben/élelmiszerben megtalálható 3 vegyértékű változat, 6 vegyértékű változattá a szervezetben sohasem alakulhat át.
A NORMÁLIS GLUKÓZTOLERANCIA ÉS A SZÉNHIDRÁTANYAGCSERE-ZAVAROK DIAGNOSZTIKAI KRITÉRIUMAI
A szénhidrátanyagcsere állapota |
Glukózkoncentráció, mmol/l (vénás plazma, laboratóriumi mérés) |
Normális glukóztolerancia: • Éhomi vércukorszint • OGTT 2 órás érték |
≤ 6,0 < 7,8 |
Emelkedett éhomi vércukor (IFG) • Éhomi vércukorszint és • OGTT 2 órás érték |
≥ 6,1 de < 7,0 (azaz: 6,1-6,9) < 7,8 |
Csökkent glukóztolerancia (IGT) • Éhomi vércukorszint és • OGTT 2 órás érték |
< 7,0 ≥ 7,8 de < 11,1 (azaz: 7,8-11,0) |
Diabetes mellitus • Éhomi vércukorszint vagy • OGTT 2 órás érték |
≥ 7,0 ≥ 11,1 |
Az OGTT eredménye alapján megállapíthatók a glukózanyagcsere stádiumai. Hazánkban a kategorizálás a WHO 2006. évi kritériumrendszere alapján történik.
AZ INZULINREZISZTENCIÁRÓL RÖVIDEN
MI AZ INZULINREZISZTENCIA?
Az inzulin egy hormon, amely lehetővé teszi, hogy a vércukor (glükóz) a vérrel eljusson a szervezet minden sejtjébe, ahol üzemanyagként hasznosul. Az étkezések után normális módon megemelkedő vércukorszintre adott válaszként a hasnyálmirigy inzulint bocsát a vérkeringésbe.
Inzulinrezisztencia esetén a kiválasztott inzulin normális mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy a vércukrot eljuttassa a sejtekhez, ezért a sejtek „rezisztensekké” válnak az inzulin hatásával szemben. Ennek kompenzálására a hasnyálmirigy egyre nagyobb mennyiségű inzulint választ ki, hogy fenntartsa a normális vércukorszintet és a vércukor megfelelő áramlását a sejtek felé.
MIK A TÜNETEI AZ INZULINREZISZTENCIÁNAK?
Az inzulinrezisztencia hatással van a májenzimekre, amelyek a koleszterint előállítják, valamint a vesékre (ami hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához). A magas inzulinszintnek szerepe van abban a folyamatban is, amely a gyulladásokat szabályozza.
Idővel az inzulinrezisztencia 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet, ezért hívják prediabétesznek, a cukorbetegség előszobájának. Az IR azonban egy sor betegség kialakulásához is hozzájárulhat a 2-es típusú diabétesz mellett, ilynek: a zsírmáj, az érelmeszesedés, a PCOS vagy bőrelváltozások, bőrkinövések.
MIT TEGYÉL INZULINREZISZTENCIA ESETÉN?
Szerencsére az inzulinrezisztencia nem halálos ítélet, és könnyen vissza lehet szorítani, mivel a glükóz szintet életmóddal, megfelelő táplálkozással és testmozgással befolyásolni lehet.
Csökkentsd a napi szénhidrát beviteled
Fogyassz alacsony glikémiás indexszel rendelkező szénhidrátokat (amelyek lassan emelik a vércukorszintet)
Növeld a rostanyagok bevitelét
Növeld az Omega3 zsírsavak bevitelét
Fogyassz naponta 5x, mindenféle színű, változatos összetételű zöldségeket
Keresd az alacsony glikémiás indexű gyümölcsöket pl. cseresznye, grapefruit, sárgabarack, alma
Egyél sokszor keveset, naponta 5-6 alkalommal is, hogy elkerüld a kiugró inzulinértékeket
Mozogj rendszeresen, napi 30-45 percet, mert edzésekkel csökkenthető a sejtek inzulinrezisztenciája
Ellensúlyozod a stressz és szorongást az életedben, hiszen ezek önmagában is kiváltói okai lehetnek az IR-nek
Mérsékeld az alkoholfogyasztást, aludj rengeteget, és ne dohányozz!
TIPP:
További hiteles információk a vércukorszint és ellenőrzésével kapcsolatban a Magyar Diabetes Társaság weboldalán találhatóak meg.
LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA.
A Natur Tanya® SZERVES KRÓM független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.
A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem NEGYEDE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom ÖTVENEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,002 g laktóz/100 g terméket jelent.
Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-126:2015
Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: ÁM-008:2015 (RIDASCREEN® Gliadin R7001)(2010)
Nettó tömeg: 21 g (60 db)
Összetevők: tömegnövelő szer (szorbit), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), szerves króm (króm(III)-pikolinát).
Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, lehetőleg étkezés után, bő vízzel lenyelve.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyag a napi adagban |
1 tablettában |
Szerves króm (króm-pikolinátból) |
200 µg (500%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.
1640 mcg szerves króm(III)-pikolinát, 200 mcg aktív krómnak felel meg.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
A termék 6 éves kortól alkalmazható
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 27320/2021
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
Gyártó: Natur Tanya Hungary Kft.