Hántolt és pelyhesített szezámmag.A szezámmag hántolása után, (a hántolással - a "pelyva" - lesz lekoptatva) megmaradó mag kemény és az emésztőrendszer számára alíg feldolgozható, mivelhogy az emberi emésztőszerkezet, az enzimek, a sav ... nem tudja teljesen szétbontani a kemény magburok miatt. Ezért szaknyelven mondva "feltárjuk". Vagyis pelyhesítjük, hogy a különböző felhasználási területekre alkalmassá váljék.
A Tahini a keleti világban napi szintü élelem, talán ennek - is - köszönhető, hogy egyszerű táplálékok és látszólag szegényes élelmi ellátottság mellett is, az un. civilizációs betegségek (túlsúly, cukorbetegség, vastagbél és végbélrák, stb) kevésbbé jellemzők.
Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve: Energia kcal/kJ 633 kcal / 2621 kJ Zsír 56g Szénhidrát 8 g Fehérje 24,3 g
Forgalmazó: Dénes Natura Kft.