Leírás
A lenmagban rejlő többféle érték közül kiemelhető elsőnek a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fito-ösztrogén tartalom.
Tartalmaz magas százalékban Omega 3 zsírsavakat, (ami a test koleszterin szintjének szabályozásában játszhat kedvező szerepet,) továbbá egy, a nedvesség hatására kiváló vegyületet, aminek hatása a béltraktus belső hámrétegének karbantartásával és a béltartalom továbbításával segíti a táplálék minél előbbi kiürülését. A bél simaizom részének ingerlésével az un. perisztaltikus mozgást erősíti. Ez a székrekedésben szenvedőknek lehet segítség.
Fontos megjegyezni, hogy a bőséges folyadékfogyasztás ez esetben rendkívül fontos, hiszen a kevés nedvesség miatt, esetleg a bélben összecsomósodott lenmagtól dugulás jöhet létre.
Mindez a lenmagpehely esetében is igaz, azonban egyénileg változó mértékben.
Ezért a javaslat: mindenki “kísérletezze” ki, hogy neki a lenmag milyen formában felel meg, amennyiben a székrekedés megszüntetése lenne a cél.
Allergének a termékben:
nincs
Energia | 1680 kJ (444 kcal) |
Zsír | 36,5 g |
-amelyből telített zsírsavak | 7,2 g |
Szénhidrát | 7,7 g |
-amelyből cukrok | 7,7 g |
Fehérje | 22,3 g |
Só | 0,15 g |
Felhasználási javaslat:
Felhasználható kenyérsütéshez, pékáru, sós sütemények felületi szórásához.
Közvetlen fogyasztásához bőséges folyadék bevitele szükséges ( 3 dl/ 1 ek).
Tárolás:
száraz, hűvös helyen
Származási hely:
Németország, Lengyelország
Milyen diétába illeszthető:
Vegán
Vegetáriánus