06-33/331-752 info@mentabiobolt.hu

GABIJÓ GRANOLA KAKAÓS STEVIAVAL 275G

Nettó árÁFABruttó ár
1 415 Ft255 Ft1 670 Ft

Kakaós granolánk összetételét és tápanyagtartalmát tekintve kiemelkedik a boltokban kapható társai közül. Amikor ezt az ízt megalkottuk, szerettünk volna egy extrém magas fehérjetartalmú terméket, de nem akartuk feladni a glutén-, tej-, és szójamentességet sem. Megoldásként borsófehérjével dúsítottuk a granolát. A  termék vegán összetevőkből áll.

Cikkszám: 5999860135104 Kategóriák: , ,

Leírás

Összetevők:

gluténmentes zabpehely, datolya, borsófehérje (16%), tökmag, zsírszegény kakaópor (5%), olívaolaj, puffasztott amaránt, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.

ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!

  • Gluténmentes Zabpehely

    Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
    A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.

  • Mézédes Datolya

    Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.

  • Natúr Borsófehérje

    A borsóból kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat tejallergiások és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr borsófehérje a világ vezető borsófehérje földolgozó üzeméből származik (a francia vállalatnak 40 éves tapasztalata van a borsófehérje kutatása és előállítása terén), GMO-mentes, vegán alapanyag.

  • Roppanós Tökmag

    A finom tökmag nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje,- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul.
    Hazánkban a tököt kézzel vagy tökkombájnnal takarítják be a földekről. A termés bekerül egy dob alakú gépbe, ami összeroppantja a tököt és összegyűjti annak magjait. Az összegyűjtött magokat ezt követően vízzel megtöltött kádakba dobják, hogy megtisztítsák őket és az egészséges szemeket kiválogassák (a rossz magok a kád aljára süllyednek). A folyamatot a szárítás zárja, amely általában kazánnal fűtött szárítókban történik.

  • Kakaópor

    A finom kakaós ízt a Holland típusú, zsírszegény kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~88-90%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest”, mi is ezt választottuk granolánkba.

  • Igazi olasz Olívaolaj

    A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.

  • Puffasztott amaránt

    Az amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek. Az amaránt Dél-Amerikából származik, és már az Azték-, Inka- és Maya civilizációk idejében az ott élők alapélelmiszerei közé tartozott, termesztése évezredekkel korábbra (cca. 8000 év) nyúlik vissza. Mexikóban a növény felhasználása mai napig igen nagy népszerűségnek örvend.

  • Tengeri só

    Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.

  • Steviol glikozidok

    A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle.

MI JELLEMZI A KAKAÓS GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?

  • A növényi fehérjében gazdag kakaós granolát borsófehérjével dúsítottuk, így bátran fogyaszthatják azok is, akik kerülik a tejtermékeket, illetve a szóját. Jó szívvel ajánljuk a kiegyensúlyozott étrend részeként mindenkinek, különösképpen azoknak, akik sportolás, tejallergia, vagy növényi alapú táplálkozás miatt, a fehérjebevitelük növeléséhez keresnek finom segítséget.
  • A GabiJó granolák, így a kakaós granola is glutén-, tej-, és szójamentes, hiszen számunkra fontos, hogy azok is bátran fogyaszthassák termékeinket, akiknek ezeket az összetevőket kerülniük kell.
  • Kakaós granolánk a boltokban kapható, cukorral édesített granolákhoz képest csökkentett szénhidráttartalommal, és csökkentett cukortartalommal is rendelkezik*
  • Magas rosttartalmának köszönhetően a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezheti granolánk.
  • A kakaós granola hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert, stevia kivonatot tartalmaz. Ez azért is fontos, mert azok a termékek, amelyek a cukor helyett édesítőszereket tartalmaznak, elfogyasztás után kisebb vércukorszint-emelkedést váltanak ki, mint a hozzáadott cukrot tartalmazó társaik.
  • A GabiJó granolák kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak, így vegánok étrendjébe is tökéletesen beilleszthetők.

* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.

Hogyan fogyaszd?

A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.

 


Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?

A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.

Átlagos tápértékadatok100g55g55g termék RI* %-ban
Energia1744 kJ / 415 kcal959 kJ / 228 kcal11%
Zsír13,6g7,5g11%
amelyből telített zsírsavak2,57g1,41g7%
Szénhidrát48g26g10%
amelyből cukrok13,9g7,6g8%
Rost9g4,9g
Fehérje20,9g11,5g23%
<0,06g<0,03g1%

RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).

További információk

Gyártó

Gabijó

Kiszerelés

275g

Kiszerelési ár6.1 Ft/g
24
    24
    Kosár
    MAGNA 20% CBD OLAJ (HEMP) 10ML
    1 X 38 350 Ft = 38 350 Ft
    DÉNES NATURA BÚZACSIRA 250 G
    1 X 330 Ft = 330 Ft
    MM GOLD FINOMÍTATLAN SHEA VAJ 100ml
    1 X 3 110 Ft = 3 110 Ft
    F.G.C. TEATREE ILLÓOLAJ 10ML
    1 X 1 860 Ft = 1 860 Ft
    MAGNA CBD OLAJ 5%-os (hemp) 10 ml
    1 X 12 020 Ft = 12 020 Ft