Leírás
Összetevők:
gluténmentes zabpehely, datolya, borsófehérje (16%), tökmag, zsírszegény kakaópor (5%), olívaolaj, puffasztott amaránt, tengeri só, édesítőszer: szteviol glikozidok.
ISMERKEDJ MEG A GABIJÓ GRANOLÁK ÖSSZETÉTELÉVEL!
Gluténmentes Zabpehely
Gluténmentes zabot használunk, hiszen tudjuk, sokak kénytelenek gluténmentes étrendet tartani. A sima zabpehely szennyeződés lévén tartalmazhat glutént, de a termékeinkben felhasznált, gluténmentes zabpehely Magyarország – jelenleg – egyetlen gluténmentes zabfeldolgozó üzeméből származik. Az üzem a működésében a termőföldtől az asztalig koncepciót követi. Ennek keretében a növény termesztése is a cégen belül történik (hazai földeken, gluténmentes vetőmaggal).
A granoláinkba kerülő végtermék, azaz a zabpehely hántolt és tisztított egész zabszemekből készül gőzölés és hengerelés útján. A hengerelés eredményeként rugalmas, vékony, roppanós pelyhek keletkeznek.Mézédes Datolya
Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya adja részben a granola édességét, de a ropogós, rögös textúra kialakításában is fontos szerepe van. Az általunk felhasznált datolyapaszta 100% GMO- és tartósítószer-mentes datolyából készül, amely a datolya természetes termőhelyéről, a Közel-Keletről (esetünkben Egyesült Arab Emirátusokból) származik. Innen a gyümölcsöt az Egyesült Királyságba szállítják, ahol egy BRC és IFS Minőségbiztosítással is rendelkező modern üzemben kerül földolgozásra. A földolgozás során a datolya magját eltávolítják, ezt követően a magozott gyümölcsöt ledarálják. A folyamat eredményeként datolyapasztát kapunk. A termékeinkhez Zahidi típusú datolyából készült pasztát használunk, melyből a darálást követően nagyon finom textúrájú, homogén paszta készül.
Natúr Borsófehérje
A borsóból kivont fehérjével növeltük a granola fehérjetartalmát. Tejalapú fehérjeforrás helyett növényi fehérjét választottunk, mivel fontos szempont volt, hogy granoláinkat tejallergiások és vegánok is fogyaszthassák, mindemellett a növényi alapú élelmiszerek előtérbe helyezése hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához is. A granolánkban alkalmazott natúr borsófehérje a világ vezető borsófehérje földolgozó üzeméből származik (a francia vállalatnak 40 éves tapasztalata van a borsófehérje kutatása és előállítása terén), GMO-mentes, vegán alapanyag.
Roppanós Tökmag
A finom tökmag nem csak az ízéért került a termékbe, extra ropogósságot ad a granolának, beltartalmi értékei mentén pedig a fehérje,- illetve rosttartalomhoz is hozzájárul.
Hazánkban a tököt kézzel vagy tökkombájnnal takarítják be a földekről. A termés bekerül egy dob alakú gépbe, ami összeroppantja a tököt és összegyűjti annak magjait. Az összegyűjtött magokat ezt követően vízzel megtöltött kádakba dobják, hogy megtisztítsák őket és az egészséges szemeket kiválogassák (a rossz magok a kád aljára süllyednek). A folyamatot a szárítás zárja, amely általában kazánnal fűtött szárítókban történik.Kakaópor
A finom kakaós ízt a Holland típusú, zsírszegény kakaópor biztosítja, amelyet ennél az íznél alkalmazunk. Hogy hogy készül a kakaópor? A lúgos oldatban kezelt (fermentált) és így PH-semlegessé vált, majd megszárított, pörkölt kakaóbabot összezúzzák. Az így kapott, zúzott kakaóbabot addig préselik, amíg a benne található kakaóvaj ~88-90%-át el nem távolítják. A keletkezett pasztát ezután ismét megszárítják, és porrá őrölik. Az Európában népszerűbb, sötétebb, holland típusú kakaóport lágyabb ízvilág és könnyebb oldódás jellemzi a „hagyományos társához képest”, mi is ezt választottuk granolánkba.
Igazi olasz Olívaolaj
A granola ropogós textúráját, és a plusz, selymes ízt a sütés során az olívaolaj adja. A granoláink sütéséhez fölhasznált olívaolaj Olaszországból származik. Az ország a világ olívabogyó termesztésének cca. 20%-át adja. Az olasz olívaolaj a legtöbbször sötétzöld színű, illatában magában hordozza a gyógynövények jegyeit.
Puffasztott amaránt
Az amaránt egy úgynevezett álgabona, a gabonákhoz hasonló, de rendszertanilag más csoportba tartozó növény. Granoláinkban a zab mellett, mint gabonaféle szerepelnek a puffasztott amarántgolyócskák, amelyek természetüknél fogva gluténmentesek. Az amaránt Dél-Amerikából származik, és már az Azték-, Inka- és Maya civilizációk idejében az ott élők alapélelmiszerei közé tartozott, termesztése évezredekkel korábbra (cca. 8000 év) nyúlik vissza. Mexikóban a növény felhasználása mai napig igen nagy népszerűségnek örvend.
Tengeri só
Egy csipet tengeri só hozza összhangba az ízeket. A tengeri sót az óceánvíz vagy sósvízi tavak vizének elpárologtatásával nyerik ki. A víztől függően a sóban nyomelemek is maradnak, melyek egy kis színt- és erőteljesebb ízt adnak a tengeri sónak, ez különbözteti meg leginkább a kősótól.
Steviol glikozidok
A stevia növényből kivont édesítőszer kalória- és szénhidrátmentes, intenzív édesítő ereje miatt igen kis mennyiséget szükséges csak használni belőle.
MI JELLEMZI A KAKAÓS GRANOLÁNK TÁPANYAG-ÖSSZETÉTELÉT?
- A növényi fehérjében gazdag kakaós granolát borsófehérjével dúsítottuk, így bátran fogyaszthatják azok is, akik kerülik a tejtermékeket, illetve a szóját. Jó szívvel ajánljuk a kiegyensúlyozott étrend részeként mindenkinek, különösképpen azoknak, akik sportolás, tejallergia, vagy növényi alapú táplálkozás miatt, a fehérjebevitelük növeléséhez keresnek finom segítséget.
- A GabiJó granolák, így a kakaós granola is glutén-, tej-, és szójamentes, hiszen számunkra fontos, hogy azok is bátran fogyaszthassák termékeinket, akiknek ezeket az összetevőket kerülniük kell.
- Kakaós granolánk a boltokban kapható, cukorral édesített granolákhoz képest csökkentett szénhidráttartalommal, és csökkentett cukortartalommal is rendelkezik*
- Magas rosttartalmának köszönhetően a kiegyensúlyozott étrend szerves részét képezheti granolánk.
- A kakaós granola hozzáadott cukortól mentes, édesítőszert, stevia kivonatot tartalmaz. Ez azért is fontos, mert azok a termékek, amelyek a cukor helyett édesítőszereket tartalmaznak, elfogyasztás után kisebb vércukorszint-emelkedést váltanak ki, mint a hozzáadott cukrot tartalmazó társaik.
- A GabiJó granolák kizárólag növényi összetevőket tartalmaznak, így vegánok étrendjébe is tökéletesen beilleszthetők.
* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.
Hogyan fogyaszd?
A granola klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként fogyaszd a granolát ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően tejjel, joghurttal, kefirrel, vagy növényi tejhelyettesítő itallal, növényi joghurtalternatívával. Társíts a granola mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.
Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?
A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
Átlagos tápértékadatok | 100g | 55g | 55g termék RI* %-ban |
---|---|---|---|
Energia | 1744 kJ / 415 kcal | 959 kJ / 228 kcal | 11% |
Zsír | 13,6g | 7,5g | 11% |
amelyből telített zsírsavak | 2,57g | 1,41g | 7% |
Szénhidrát | 48g | 26g | 10% |
amelyből cukrok | 13,9g | 7,6g | 8% |
Rost | 9g | 4,9g | – |
Fehérje | 20,9g | 11,5g | 23% |
Só | <0,06g | <0,03g | 1% |
RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).